Newsletter
NGO
Nena, Femijet, e Ardhmja
Korca, Korca
Lagjja 15, Rruga "Gaqo Avrazi" (Ura e Kolonjes) pallati 1, ap.8 Korca
tel: +355 69 27 50 617, + 355 82245606    fax:
Areas / Sector of Interests
  • Youth
  • Children
  • Women
Executive Director
Natasha Buzali
email:nbuzali@yahoo.com
Mission Statement
Edukimin e nenave me ndjenjen e detyres per te edukuar femije-qytetare te denje te nje shoqerie civile. 2-Plotesimin e vakuumit ne fushen e organizimit te nenave e femijeve, per nje kulture te perparuar familjare dhe shoqerore. 3-Krijimin e bindjeve ne komunitet se nena eshte faktori baze dhe vendimtar ne edukimin qytetar te femijeve. 4-Edukimin e respektin per familjen dhe shenjterine e saj. 5-Te kuptojne nenat sloganin: "Njih dhe respekto vetveten, qe te te respektojne te tjeret, ne familje dhe ne komunitet". 6-Te rrite besimin e gruas tek aftesite e veta, jo vetem si nene, por edhe ne pozicionin e vet shoqeror.
Short Description

Eksperienca e shoqates
-“Nga familja ne familje” prill-qershor 1999, financuar nga Qendra e Gruas
-“Te njohim dhe te zgjedhim”, financuar nga IOM, 2001
-Ngritja e trupes se Teatrit Shetites te Grave, nentor 2000
-“Jeta ne skene”, nentor 2000-nentor 2001, mbeshtetur nga Soros
-“Teatri shetites i grave” (bashkepunim me Linjen e keshillimit Pogradec), mbeshtetur nga FSHSHC, 2001 –shfaqje per dhunen dhe barazine gjinore. (10 shfaqje)
-“Teatri i grave”, gusht 2002-mars 2003, mbeshtetur nga Soros- shfaqje qe u dhane edhe ne rajone te tjera veç Korçes dhe Pogradecit (10 shfaqje)
-2003, mbeshtetur nga GTZ, shfaqje ne zonen minoritare te Liqenasit per dhunen ne familje, duke realizuar edhe shfaqje te perbashketa me banoret e fshatrave. (1 shfaqje)
-2003, mbeshtetur nga Pro Helvetia –shfaqje ne kuader te 16 Dite Fushate kunder Dhunes: 25 nentor-10 dhjetor (1 shfaqje)
-shtator 2003, shfaqje ne Shtepine e Femijeve, Sarande -1 shfaqje
-2004, mbeshtetur nga Kvinna till Kvinna (bashkepunim me Agritas-Peshkopi), shfaqje per probleme te barazise gjinore ne qytetin e Peshkopise (1 shfaqje).
-“Fshati, pasqyra e komunitetit”, 2004, mbeshtetur nga UNDP, -18 shfaqje te dhena ne zonat rurale dhe urbane te Korçes, Pogradecit, Devollit, Ersekes.
-Dhjetor 2005, dhjetor 2006, dhjetor 2007: ne Ditet e Fushates kunder Dhunes (3 shfaqje)
Bashkepunim me CSDC, Korçe
-18 Dhjetor 2007: shfaqje ne amfiteatrin e Universitetit “Fan S.Noli” -1 shfaqje
-Mars-qershor 2008: Teatri Shetites, ne bashkepunim me shoqaten “Une Gruaja” Pogradec, mbeshtetur nga Kvinna till kvinna, shfaqje “Me maske dhe pa maske” -6 shfaqje ne Korçe e Pogradec
 

Copyright © europartners.al - All rights reserved.
Address: Rr. Ismail Qemali, P. 2K, Nr. 25 (mbi Abissnet)
email: info@europartners.al